3 gode råd: Sådan styrer du din brandposition

20. december 2017

3 gode råd: Sådan styrer du din brandposition

Indsigter / Branding / 3 gode råd: Sådan styrer du din..

En brandposition er lige som holdninger. Alle har en. Også selvom den ikke nødvendigvis er funderet i de store strategiske overvejelser.

For ikke-kommunikation findes ikke. Alt, hvad din virksomhed siger – eller ikke siger – er med til at forme dine stakeholderes opfattelse af dit brand og dermed definere din position i markedet.

Den dårlige nyhed er, at du aldrig kan diktere din brandposition 100 %. Den gode nyhed er, at du bestemt kan sætte retning for dine stakeholderes opfattelse af dit brand og påvirke den kognitive proces, hvorigennem din position opstår.

Sagt med andre ord: Du kan enten vælge primært at lade din position bero på tilfældigheder, eller du kan tage styringen og arbejde strategisk med at indtage det sted, du gerne vil eje i dine kunders bevidsthed. De fordele, du gerne vil have kunderne til at tænke på, når de tænker på dit brand. (Hint: Vi foreslår den sidste løsning).

Der er mange gode grunde til at indtage en stærkere brandposition. For med en tydeligere positionering opnår dit B2B-brand:

  • Større relevans
  • Tydeligere differentiering
  • Øget kendskabsgrad
  • Styrket salgsarbejde

I dette blogindlæg giver vi tre grundlæggende råd, som giver dig et godt udgangspunkt for arbejdet med at styrke dit B2B-brands position i markedet.  

Har du allerede styr på det grundlæggende positioneringsarbejde? Så kan vores e-bog ”Sådan tager dit B2B brand en stærkere position” helt sikkert tage dit arbejde til næste skridt.  

1. Træf de svære til- og fravalg

Indrømmet. Dette råd kan gøre professionelt nas og virke intimiderende for de fleste . For brandpositionering handler i bund og grund om at vælge til og – gisp – om at vælge fra. Det gælder om at turde erkende, at I ikke kan det hele. Om at turde vælge dele af markedet fra.

For hvis din B2B-virksomhed kan det hele, bliver det hele ”lige meget”. Du skal derfor have is i maven og forberede dig på at træffe nogle potentielt svære fravalg. For kun herved opnår du lige præcis dén position, hvor du rammer dine kunder bedre end dine konkurrenter.

2. Husk de tre grundelementer

Den optimale brandposition opstår i spændingsfeltet mellem tre afgørende parametre: Relevans, differentiering og troværdighed.

Brands, der er relevante, men som ikke differentierer sig, risikerer at forsvinde i mængden. Brands, der differentierer sig, men som ikke er relevante, ender i en nichekategori. Og brands, der ikke er troværdige, bliver gennemskuet. For at skabe en succesfuld position i markedet er det derfor nødvendigt at levere på alle tre parametre på samme tid.

3. Indhent de rette indsigter

Metodearbejde er ikke kun for akademiske afhandlinger. Tværtimod. For hvis du går metodisk til værks og bygger dit strategiske fundament på de rette indsigter, får din branding de bedste udsigter.

Et grundigt forarbejde med indsamling af data og viden omkring dit brand, målgruppen og markedet skaber nemlig et solidt udgangspunkt for positioneringen af dit brand. Her er metoder som kvalitative interviews, kvantitative spørgeskemaundersøgelser, konkurrentanalyser, personas, positioneringsmatrixer, m.v. i høj grad anvendelige.

Med de rette indsigter sikrer du, at dine brandstrategiske til- og fravalg bygger på fakta og viden frem for gisninger og mavefornemmelser. 

Vi har nu gennemgået tre helt grundlæggende råd, der kan hjælpe dig godt i gang med at styre dit brand mod en stærkere position. Til at hjælpe dig videre i arbejdet, har vi skrevet en guide til arbejdet med brandpositionering. Gennem seks letforståelige og konkrete steps, gør vi dig klogere på, hvordan du indtager den stærkeste position i markedet.

Download e-bogen "Sådan tager dit B2B-brand en stærkere position"

 

E-bogen om brandpositioner - Pravda

Klar til at indtage en stærkere markedsposition?

HENT vores e-bog OM brand- positionering

Hent Pravdas e-bog om brandpositionering og bliv klogere på, hvordan dit B2B-brand indtager den stærkeste position i markedet ved hjælp af seks letforståelige steps. 

HENT E-BOGEN

Skribent

Malene KorsholmSom Client Director og ivrig motionsløber er Malene vant til at navigere i al slags terræn og er konstant på farten. Hun er eminent til at læse kundernes behov og styrer dem sikkert mod det kreative mål ved hjælp af stram struktur og højt humør.