5 typer film alle B2B-virksomheder skal kende

8. december 2017

5 typer film alle B2B-virksomheder skal kende

Indsigter / Leadgenerering / 5 typer film alle B2B-virksomheder skal..

Film er et hit. Men film er ikke bare film, for der findes nemlig mange forskellige typer film. Spørgsmålet er derfor, hvilke videoer B2B-virksomheder bør anvende for at opnå succes? I dette blogindlæg gennemgår vi, og viser eksempler på, fem filmtyper, så du bliver skarpere på, hvilke film der kan styrke din B2B-virksomheds brand. 

Brandfilm

Brandvideoen er ofte den episke virksomhedsfortælling, som enhver CEO drømmer om at præsentere. I brandfilmen kan B2B-virksomheder fortælle om deres værdier, visioner, og reason to be med hjælp fra storslåede klip og en fængende historie.

Resultatet er en fortælling, der på få minutter inviterer seerne ind i jeres univers. Og som giver dem lyst til at blive hængende. 


 

Animationsfilm

Animationsfilm er meget populære, da du med forholdsvis begrænsede ressourcer har mulighed for at skabe et fængende univers, der ikke bliver holdt tilbage af virkelighedens begrænsninger. 

Det animerede univers giver målgrupperne en visuel og emotionel stimulans. Du har altså gode muligheder for at plante et lille frø i modtagernes hukommelse. Så tænk kreativt. Skil dig ud. Og hav gerne lidt glimt i det animerede øje.

Anvendelsesmulighederne er mange, men animationsfilmens kreative udfoldelsesmuligheder og menneskelige appel gør den specielt egnet til at formidle teknisk vanskelige emner på en forståelig måde. 

 

Oplysende how-to-film
En stor del af B2B-virksomheders arbejde med marketing og salg handler om at give målgrupperne sikkerhed og tryghed. Til det formål er oplysende film – oftest kendt som how-to-film – et fantastisk redskab, da de giver dig mulighed for at besvare dine målgruppers spørgsmål og derigennem positionere dig som videnstung aktør i markedet.

Arbejdet med de oplysende film er derfor til de B2B-virksomheder, der har ambitioner om at blive anset som thought leaders i branchen, og som ser en værdi i korte film fremfor teksttunge manualer. 

 

Produktfilm

Så er det tid til den klassiske produktfilm. Det er her, at I kan vise, hvordan jeres produkter og løsninger virker i praksis. Så gør jer klar til at overbevise målgrupperne om, at jeres seneste produkt er det rigtige for dem. 

 

Virksomhedskulturen

Hvor produktfilm viser B2B-virksomheders værdiskabende features, fokuserer denne type film på virksomhedens kultur. Det er fortællingen om menneskene bag produktet. Om fællesskab og udvikling. For det er tid til at komme tæt på. Ind i det menneskelige maskinrum. Ind til det, der er afgørende for jeres B2B-virksomheds succes.

Filmen om virksomhedskulturen har både stor intern og ekstern effekt. Den styrker virksomhedens sammenhold, fælles forståelse samt målsætning ved at fremhæve lige netop dét, der gør virksomheden til noget særligt. Den skaber stolthed og lysten til at juble: ”Yes, jeg er en del af det her”.  

Den interne stolthed vil med stor sandsynlighed smitte af på eksterne interessenter, herunder jeres målgrupper. For videoen om jeres virksomhedskultur vil skabe positiv opmærksomhed og styrke interessenters relation til jer. Nu kender de jer nemlig bedre. Og husk, selv de mest rationelle mennesker lader følelser og relationer påvirke deres beslutnings- og købsproces. 

 

Hvilken type passer til dig?
Vi har nu gennemgået fem populære filmtyper, som skaber stor værdi for B2B-virksomheder. Der findes videoer til næsten alle udfordringer, så der er et stort potentiale i at kaste sig ud i filmens fængende verden. Men for at opnå succes skal du være skarp på, hvad din virksomhed ønsker at opnå med den enkelte film. Så husk, én fortælling per film.

Alt for ofte bliver de forskellige typer blandet sammen i én film, fordi der er så mange gode historier at fortælle. Og det er langt fra hensigtsmæssigt. For det resulterer i et skizofrent budskabsunivers med et imponerende potentiale for at skabe forvirring.

En succesfuld filmindsats kræver derfor en strømlinet strategi, hvor de forskellige historier og budskaber bliver fortalt på den rigtige måde. Det kan du læse mere om i vores B2B-film blogindlæg.

begynder_guide_inbound_marketing.png

Download guide

HENT GUIDE OM INBOUND MARKETING

Hent Pravdas guide om B2B inbound marketing og få indsigt i, hvordan du udnytter potentialet for inbound leads maskimalt.

HENT GUIDEN

Skribent

Matti LethUdviklingen af en succesfuld strategi for B2B-brands beror i høj grad på den svære oversættelse af tekniske spidsfindigheder til købeklar kundeværdi. Og netop denne proces mestrer Matti med sin kompromisløse nysgerrighed og tekniske fascination – i kombination med stor strategisk forståelse og evne til at producere fængende tekster.