Guide: Styrk dit B2B-brand med 7 typer film

16. august 2018

Guide: Styrk dit B2B-brand med 7 typer film

Indsigter / Branding / Guide: Styrk dit B2B-brand med 7 typer film

Flere og flere B2B-virksomheder fokuserer på film. Med god grund. Film er nemlig en fantastisk måde at kommunikere i en digitaliseret verden, hvor kunderne ofte foretrækker fængende og letforståelige film fremfor tunge tekster.

Films brede appel betyder, at de kan bruges i mange forskellige situationer. Lige fra at skabe den indledende opmærksomhed til serveringen af de overbevisende fakta, der lukker et salg.


Den brede appel betyder også, at der findes mange forskellige typer af film. Virkelig mange. Så medmindre man er ekspert, er det let at miste overblikket, når konsulenter og kollegaer jonglerer med forskellige typer af film. For hvad dækker de forskellige film egentlig over? Og hvilke typer passer bedst til hvilke formål?

F
or at hjælpe dig med at anvende de rigtige videoer på det rigtige tidspunkt har vi inddelt de mest populære typer af B2B-video i tre kategorier: Branding, leads og salg. På den måde får du (7-9-13) helt styr på, hvilke videoer der er bedst at bruge til henholdsvis jeres brandingarbejde, leadgenerering og salgsindsats.   

I dette blogindlæg gennemgår vi de typer af film, der knytter sig til din B2B-virksomheds arbejde med branding. Ved at læse videre bliver du derfor klogere på:

-       Profilfilm

-       Brandfilm

-       Interne kommunikationsfilm

-       Interne strategifilm

-       Employer branding-film

-       Baggrundsfilm

-       Intro/outro film


Profilfilm
Profilfilmen er den store fortælling om din B2B-virksomheds brand. Det er her, at I kan fortælle om, hvem I er, hvad I tror på, og hvordan I hjælper jeres kunder til succes.

Det kan lyde som en stor mundfuld – og det er det også. Det er derfor ofte svært at holde profilfilmen på en længde, der ikke bliver søvndyssende lang. Vi anbefaler at holde den på et til to minutter.

Vores anbefaling bliver understøttet af en stor undersøgelse af Vidyard, som viser, at film på under 90 sekunder i gennemsnit bliver set oftere til ende end længere film. Et resultat, der næppe kan overraske nogen.

Det er som tidligere nævnt en stor udfordring at ramme det gyldne spot, hvor de to linjer for henholdsvis mængden af information og fastholdelse af opmærksomhed skærer hinanden. Men det er muligt. En anbefaling er at tænke på profilfilmen som din virksomheds elevatortale på film. Ligesom i elevatoren har du begrænset tid, så du skal kort og præcist fremhæve dine vigtigste pointer og på den måde give modtageren lyst til at vide mere.   

Der findes mange B2B-profilfilm som ikke kan modstå fristelsen for at blive produktspecifikke, teknisk tunge og en smule navlepillende. Desværre. Der findes heldigvis også mange gode eksempler – og vi mener, at Vestas’ er en af de bedre. 

Agency: Copenhagen Film Company
Directed by: Uffe Truust 

Brandfilm
Brandfilmen er nært beslægtet med profilfilmen. Men hvor profilfilmen fungerer på et overordnet corporate niveau, har brandfilmen et mere specifikt fokus, eksempelvis at styrke et forretningsområdes markedspositionering.

Vores film ’Kings of Cooling’ for Danfoss Cooling, en division i Danfoss-koncernen, er et godt eksempel på det sidste. Med filmen formår Danfoss Cooling at give deres målgruppe af installatører et motiverende rygstød – for på den måde at styrke deres brandopfattelse af Danfoss. 

Intern kommunikationsfilm

Succesfuld branding er ikke kun en ekstern øvelse, men handler i mindst ligeså høj grad om interne aktiviteter, der skaber sammenhold og fælles retning. Det er derfor oplagt at forevige markeringen af mærkedage og fælles successer i små film, der let kan distribueres internt i organisationen og fungere som forankrende og kulturskabende hukommelse i din B2B-virksomhed.

Hvis du nu sidder og tripper i kontorstolen for at se et eksempel på en intern kommunikationsvideo, må vi skuffe dig. For denne type film er, som navnet antyder, kun til internt brug. Det respekterer vi naturligvis – ligesom vi vil gøre, hvis vi skal lave en for din virksomhed.      

Intern strategifilm
Hvor brugen af interne kommunikationsfilm i høj grad sætter fælles kulturel retning for B2B-virksomheder, fungerer strategifilm fantastisk til at skabe intern forståelse om organisatoriske og strategiske ændringer.

Med en film kan I nemlig på kun få minutter forklare og visualisere kompleks information. Det gør det lettere for alle medarbejdere at forstå (og acceptere) de forestående ændringer, hvilket kan lette implementeringsarbejdet.     

Du har sikkert allerede gættet det, men vi hverken kan eller vil komme med eksempler på interne strategifilm. Og lad os så komme videre.     

Employer branding-film
Vi mennesker har det med at stole mere på mennesker end på virksomheder. Og med den erkendelse tatoveret i vores tilgang til branding og film giver det rigtig god mening at udvikle employer branding-film.

For med denne type film sætter du dine kollegaer i forreste række i fortællingen om din B2B-virksomhed. Det styrker både jeres troværdighed i markedet og den interne stolthed i virksomheden, hvilket kan være afgørende for evnen til at tiltrække de helt rigtige medarbejdere – og måske også nye kunder? 

Agency: m ss ng p eces

Baggrundsfilm
B2B-virksomheders brandingarbejde er summen af en lang række aktiviteter – store som små – på forskellige kontaktpunkter. Det er derfor rigtig godt at have en fængende brandfilm. Men det klinger hult, hvis den resterende kommunikation ikke kan bakke den op. Konsistens og konsekvens, tak.

Udviklingen af kommunikativ konsekvens er heldigvis lidt ligesom at være 11 år og hedde Krumme: Det er ikke så svært, når man først får det lært.

Arbejdet med baggrundsfilm er en simpel og effektiv måde at skabe den nødvendige visuelle konsekvens på tværs af kontaktpunkter. Videoerne vil ofte bestå af materialer fra profilfilmen og kan i princippet anvendes på alle digitale flader. De er dog særligt effektive til at skabe liv i salgspræsentationer og på jeres hjemmeside. 

 
Intro/outro film
Udviklingen af generiske intro og outro-film handler ligesom arbejdet med baggrundsfilm om at strømline din B2B-virksomheds brandudtryk. Ved at pakke filmene ind i en ensartet indledning og afslutning skaber I genkendelighed på tværs af forskellige film og sammenhæng for brandet.

Tip: Det genkendelighedsskabende arbejde med intro og outro-film har sine klare fordele på et corporate branding niveau. Det er dog næppe altid en god ide at pakke din B2B-virksomheds film ind i corporate papir. Det afhænger af budskabet og typen af film.

Det vil eksempelvis være socialt selvmord at indlede en film på 15 sekunder med en generisk corporate intro. En outro kan derimod være en fin afslutning.   


Fra branding til leads og salg

Vi har nu gennemgået syv typer af film, der egner sig til B2B-virksomheders arbejde med branding. Der findes helt sikkert flere, men dette er en god begyndelse, som forhåbentligt har givet dig et endnu bedre overblik over mulighederne og fordelene ved at arbejde med film.  

Hvis du har mod på mere, er du meget velkommen til at blive klogere på hvilke typer af film, der styrker dit arbejde med leads og salg

Du kan også læse vores populære blogindlæg om 5 typer film alle B2B-virksomheder skal kende, hvis du ønsker et mere generelt overblik.

Bliv klogere på 5 populære typer film

begynder_guide_inbound_marketing.png

Download guide

HENT GUIDE OM INBOUND MARKETING

Hent Pravdas guide om B2B inbound marketing og få indsigt i, hvordan du udnytter potentialet for inbound leads maskimalt.

HENT GUIDEN

Skribent

Thomas Toft NilssonMed kameraet for sit øje har Thomas en fantastisk evne til at sætte levende billeder på husets kreative ideer og forretningsudviklende koncepter. Det gør han med en teknisk selvsikkerhed og uendelig nysgerrighed efter at finde og indfri filmiske potentialer.