Guide: Varm dine leads op med 6 typer film

2. april 2018

Guide: Varm dine leads op med 6 typer film

Indsigter / Leadgenerering / Guide: Varm dine leads op med 6 typer film

Film har for alvor vundet indpas blandt B2B-virksomheder i de senere år. En af de helt store udfordringer for mange B2B-brands er nemlig at forvandle kompliceret stof til budskaber, som målgruppen forstår – og der er et film et oplagt medie.

Films brede appel betyder, at de kan bruges i mange forskellige situationer. Lige fra at skabe den indledende opmærksomhed til serveringen af de overbevisende fakta, der lukker et salg.

Den brede appel betyder også, at der findes mange forskellige typer af film. Virkelig mange. Så medmindre man er ekspert, er det let at miste overblikket, når konsulenter og kollegaer jonglerer med forskellige typer af film. For hvad dækker de forskellige film egentlig over? Og hvilke typer passer bedst til hvilke formål?

For at hjælpe dig med at anvende de rigtige film på det rigtige tidspunkt har vi inddelt de mest populære typer af B2B-film i tre kategorier: Branding, leads og salgPå den måde får du (7-9-13) helt styr på, hvilke videoer der er bedst at bruge til henholdsvis jeres brandingarbejde, leadgenerering og salgsindsats.   

I dette blogindlæg gennemgår vi de typer af film, der knytter sig til din B2B-virksomheds arbejde med leads. Ved at læse videre bliver du derfor klogere på:

-       Filminvitationer til events

-       Event livestreams

-       Event documentary

-       Content-produktioner

-       How-to-film

-       Case-film

filminvitation til events

Er dit lead koldt, lunkent eller varmt? Det er populært at vurdere dine leads’ købsparathed efter temperaturskalaen – og jo varmere jo bedre. Der er mange måder at opvarme din B2B-virksomheds leads – både offline og online – og en af dem er ved at invitere dem til spændende og lærerige events.

Der er bare lige en udfordring. Temperaturen stiger først, når dine leads deltager til din succesfulde event – så hvordan kan du overbevise dem om, at de skal det?

Det kræver en fantastisk fængende invitation at få folk til at hive timer ud af deres travle kalender. Derfor er en traditionel invitation efterhånden sjældent tilstrækkelig.

Med en filminvitation skaber du indlevelse og nærvær, som kan vække modtagerens interesse fra første sekund. Derudover kan du med en film også sætte scenen for begivenheden – fx ved at optage på lokationen – og på den måde ikke kun få folk til at deltage, men også skrue deres forventninger ekstra i vejret. 


Event livestreams
Filminvitationen til din event er sendt af sted, og det er nu blevet tid til at byde deltagerne velkommen. Det er dog langt fra sikkert, at alle har mulighed for at deltage – eksempelvis kan store geografiske afstande være ensbetydende med et modvilligt afbud.

For at få det maksimale ud af din event og ”udvide” din deltagerliste er det derfor en god ide at livestreame begivenheden. På den måde kan folk følge med, selv om de ikke havde mulighed for at deltage fysisk. Det er en let måde at vise stort overskud og større professionalisme – og det bidrager på den måde positivt i opvarmningen af leads.  

Event documentary
Forevig stemningen ved din event med en film, som kan sendes til deltagere og folk, der desværre ikke kunne komme. På den måde binder du en fin sløjfe, som minder deltagerne om jeres gode oplevelse sammen, og som giver de afbudsramte ekstra lyst til at deltage til din næste event.

Bonus: Filmmaterialet har stor genbrugsværdi. Det er derfor oplagt at bruge optagelserne fra begivenheden til din næste event-invitation. 

 

Content-produktioner
Med fare for at undergrave dette blogindlæg vil vi stille spørgsmålet: Hvorfor skrive, når man kan filme? Næsten alt content kan nemlig fungere på filme. Eksempelvis kan budskabet i et skrevet blogindlæg kommunikeres visuelt.

Rolls Royce-versionen er den letforståelige animationsfilm. Men et mere simpelt setup, hvor indlæggets forfatter udskifter sit tastatur med en smartphone og et simpelt filmredigeringsprogram for at servere de vigtigste pointer til kameraet, kan også fungere glimrende.

Som altid handler det om at kommunikere på modtagernes præmisser. Er de til dybdegående skriftlig kommunikation? Hurtige nøglepointer? Eller måske en blanding?

Ofte vil en god blanding af tekst og video appellere til de fleste – og være Google-venligt.

Hvad foretrækker dine målgrupper? Er du i tvivl, vil vi anbefale at få en bedre målgruppeforståelse ved at arbejde med personaer.

Nedenstående video fra Danfoss Power Solutions er et godt eksempel på et teknisk dokument, der blev til en informativ film. I stedet for at skrive teknisk tungt content har Danfoss nemlig placeret ingeniøren Charles foran kameraet for at forklare emnet på to minutter. Og det fungerer faktisk så godt, at selv vi (næsten) forstår meningen med shaft seals.    

 

How-to-film
Hvordan samler, opsætter, renser osv. man din virksomheds produkter?

Hvis ikke du kan besvare spørgsmålet kort og præcist, skyder du din leadgenerering i foden.

How-to-film er en populær og effektiv måde at besvare spørgsmålene, så pak du bare skyderen væk.

Det betyder, at hvis din målgruppe er som mennesker er flest, vil de elske korte og lærerige how-to-film. Show it, don’t tell it. Aftale?


Case-film

Hvad siger de andre?

Vi kan ikke komme i tanke om mange mennesker, der vil købe et produkt eller en service uden at have undersøgt andres erfaringer. Og det gælder særligt for B2B-virksomheder, som ofte sælger store og komplekse løsninger. Her lyder mantraet, at ”hvis løsningen fungerer hos andre, fungerer den sikkert også godt hos os”.

I denne anbefalingsøkonomi er cases ofte altafgørende. For hvad siger de andre? Din målgruppe skal nok finde ud af svaret, så du kan ligeså godt være snarrådig og selv servere dine bedste case-historier.

Case-historier kommer oftest på skrift. Du ved, som en historie opbygget efter den retoriske klassiker med fokus på udfordringen og løsningen efterfulgt af et kundecitat. Bingo. Den skrevne case er pålidelig, sikker og uddybende, men også generisk. Og på grund af det sidste er det værd at overveje, om den gode kundehistorie gør sig bedre i levende billeder?

IBM er gået fra overvejelse til handling. Og du kan se resultatet nedenfor.

Agency: m ss ng p eces

Der er mange gode grunde til at arbejde med Film

Vi har nu gennemgået seks typer af film, der egner sig til B2B-virksomheders arbejde med leadgenerering. Der findes helt sikkert flere, men dette er en god begyndelse, som forhåbentligt har givet dig et endnu bedre overblik over mulighederne og fordelene ved at arbejde med film.  

Hvis du har mod på mere, er du meget velkommen til at blive klogere på hvilke typer af film, der styrker dit arbejde med branding og salg.

Du kan også læse vores populære blogindlæg 3 gode grunde til at B2B-virksomheder skal arbejde med film for at få gode argumenter, der kan overbevise selv din mest skeptiske kollega om værdien af at arbejde med film.

begynder_guide_inbound_marketing.png

Download guide

HENT GUIDE OM INBOUND MARKETING

Hent Pravdas guide om B2B inbound marketing og få indsigt i, hvordan du udnytter potentialet for inbound leads maskimalt.

HENT GUIDEN

Skribent

Thomas Toft NilssonMed kameraet for sit øje har Thomas en fantastisk evne til at sætte levende billeder på husets kreative ideer og forretningsudviklende koncepter. Det gør han med en teknisk selvsikkerhed og uendelig nysgerrighed efter at finde og indfri filmiske potentialer.