Sådan undgår du de 3 klassiske filmfejl

5. januar 2018

Sådan undgår du de 3 klassiske filmfejl

Indsigter / Branding, Leadgenerering / Sådan undgår du de 3 klassiske filmfejl

Film er i de seneste år blevet en central del af mange B2B-virksomheders brandfortælling. Og med god grund. For film har en fantastisk evne til at formidle en lang række budskaber – lige fra praktiske produktfilm til bjergtagende brandfilm. Desværre er det langt fra alle B2B-film, der giver målgrupperne værdifuld ny viden, relationsskabende gåsehud eller galoperende købelyst – og det skyldes tre overordnede fejl.

Normalt giver vi anbefalinger til, hvordan du skal arbejde med fx inbound marketing, marketing automation og content marketing. Men i dette blogindlæg vender vi tilgangen på hovedet for at anbefale, hvad du og dine kollegaer ikke skal gøre.

Så med ambitionen om at styrke din virksomheds arbejde med video serverer vi de tre største årsager til fejlslagne filmsatsninger.

1. Hvor meget kan du nå at fortælle på 1 minut?

Som dedikeret B2B-bureau har vi i løbet af de seneste år haft kontakt med mange ambitiøse B2B-virksomheder. Vi ved derfor, at alle virksomheder er forskellige, men på tværs af forskelligheder er der en lang række fællestræk.

Et af de mest dominerende fællestræk er B2B-virksomheders iver for at fortælle om lige netop deres løsningers tekniske spidsfindigheder og værdiskabende lyksaligheder. Og det er i de fleste sammenhænge gavnligt, men ikke nødvendigvis i udviklingen af film.

For det er ganske simpelt ikke muligt at lave en film på 1-2 minutter, der skal nå at præsentere 10-15 produktfeatures med dertilhørende unik værdiskabelse for kunderne.   

Og hvis det lykkes, må vi advare om, at filmen næppe kommer til at presse YouTubes visningstæller til det yderste.     

Jamen, kan vi så ikke bare lave filmen længere?

Det er et glimrende spørgsmål, som vi ofte får. Og jo, måske kan vi godt lave filmen lidt længere, men kun hvis den ekstra tid bidrager til filmens fortælling. For ingen – selv ikke jeres mest entusiastiske målgruppe – har lyst til at se 6-7 minutters opremsning af features.

Så hav altid målgruppernes behov for øje – og det er faktisk vores årsag nummer 2.     

2. Er filmen til jer selv eller målgrupperne?

Inden I begynder at udvikle film, er I nødt til at spørge jer selv, om formålet med filmen. Konklusionen af jeres interne forventningsafstemning vil med stor sandsynlighed være, at I vil udvikle film for at skabe positiv opmærksomhed blandt jeres målgrupper som del af jeres arbejde med content marketing.

For at imødekomme og opfylde den dugfriske konklusion skal du og dine kollegaer derfor udvikle film, der fokuserer på, hvad målgrupperne ønsker at vide – ikke hvad I ønsker at fortælle.

I skal derfor undgå at udvikle videoer, der, stik mod målgruppernes behov, fortæller en alt for omfattende og detaljeret historie om jeres produkter. For en sådan inside-out-fortælling vil med meget stor sandsynlighed hverken fange eller fastholde målgruppernes opmærksomhed.

Et godt værktøj til at kundefokusere jeres film er arbejdet med personaer. Arbejdet giver en dybdegående forståelse for jeres målgruppers drivers, barrier, målsætninger osv., hvilket gør dig i stand til at tilpasse filmens budskaber til de enkelte målgruppers behov og situation.  

3. Advarsel: Undgå klicheen
De fleste B2B-virksomheder – lige fra globale giganter til lokale enkeltmandsvirksomheder – ønsker at have en brandfilm, der på få minutter fortæller om virksomhedens reason to be.

Den visionære fortælling kan være et fantastisk element i B2B-virksomheders brandpositionering, men er samtidig i højrisikozonen for at få alverdens klichealarmer til at bimle og bamle.

For B2B-virksomheder har en tendens til at elske de samme stærke, fremadskuende og rigtige ord, der skal få dem til at virke pålidelige, innovative, konkurrencedygtige, innovative, pålidelige, visionære, fremsynede, pålidelige og, og.

Resultatet kan i værste fald være, at seeren ikke kan adskille brandfilmen fra dine konkurrenters. Og det er ikke ligefrem fremmende for din virksomheds brandfortælling og markedspositionering.  

Nedenstående film er lavet af stock photos og fungerer som et humoristisk og skræmmende eksempel på klicheens tag i mange film. Den kan du med fordel se, så du ved, hvad du og dine kollegaer bør undgå, hvis I ønsker en unik brandfilm.

 

skab målbare resultater med film

Film er et populært element i mange B2B-virksomheders content marketing strategi. Og content marketing er med god grund på næsten alles to do-liste i disse år. Men ikke alle formår at veksle deres store arbejdsindsats til målbare resultater og flere varme leads, hvilket ofte skyldes, at arbejdet ikke er støttet af et marketing automation system. Og det er ærgerligt.

For marketing automation hjælper med at skabe en systematisk, automatiseret og mere effektiv leadgenerering. Så hvis udsigten til flere varme leads lyder som noget for dig, har vi skrevet en grundig guide om marketing automation, som hjælper med at tage dit B2B-brand til nye højder.

 

begynder_guide_inbound_marketing.png

Download guide

HENT GUIDE OM INBOUND MARKETING

Hent Pravdas guide om B2B inbound marketing og få indsigt i, hvordan du udnytter potentialet for inbound leads maskimalt.

HENT GUIDEN

Skribent

Matti LethUdviklingen af en succesfuld strategi for B2B-brands beror i høj grad på den svære oversættelse af tekniske spidsfindigheder til købeklar kundeværdi. Og netop denne proces mestrer Matti med sin kompromisløse nysgerrighed og tekniske fascination – i kombination med stor strategisk forståelse og evne til at producere fængende tekster.