3 grunde til at B2B-virksomheder skal arbejde med film

24. november 2017

3 grunde til at B2B-virksomheder skal arbejde med film

Indsigter / Leadgenerering / 3 grunde til at B2B-virksomheder skal..

Flere og flere B2B-virksomheder har i de seneste år satset på film i deres kommunikation. Vi ser positivt på udviklingen, som dog samtidig giver anledning til spørgsmål: For hvilken værdi skaber film for B2B-virksomheder? For at svare på spørgsmålet giver vi dig 3 årsager til, at film er en god investering for ambitiøse B2B-virksomheder.

1. Film øger virksomheders roi

Den første gode grund til at B2B-virksomheder skal arbejde med film er statistisk funderet. En omfattende undersøgelse foretaget af HubSpot, verdens førende platform for inbound marketing, viser, at 73% af de B2B-virksomheder, der har film som en integreret del af virksomhedskommunikationen, oplever en positiv effekt på ROI.

3-grunde_til-at-b2b-virksomheder-skal-arbejde-med-video_INDHOLD.png

Undersøgelsen viser yderligere, at 75% af folk på ledelsesniveau ser arbejdsrelaterede film på virksomheders hjemmesider mindst én gang om ugen. Og efter at have set en film vil 50% af dem søge yderligere information om produktet eller løsningen.

Statistikken fortæller os altså, at film markedsføring har en beviselig positiv indflydelse på B2B-virksomheders leadgenerering. Tjek. Så med det på plads, er det blevet tid til at undersøge hvorfor film fanger målgruppernes interesse. 

2. film bygger bro mellem dit brand og din målgruppe

Film og levende billeder kan noget særligt. Det er et fælles sprog, der forstås på tværs af faggrupper, kulturer og holdninger.  Det er et sprog, der bygger bro mellem dit brand og din målgruppes beslutninger. Så enkelt kan det siges. For film taler til folks følelser, og folk handler ud fra følelser.

Films berøring på modtagerens følelser skyldes, at film er en symfoni af indtryk. Der er en lydside, en billedside, grafik, tekst og musik. Og hver især bidrager de til filmens helhedsudtryk, der efterlader målgruppen i en tilstand af ”wow, er der mere?”

Og ja, hvis du arbejder med en dedikeret inbound marketing-strategi, er der mere. For med inbound marketing tilbyder du løbende content, som inspirerer, informerer og beriger dine leads med det formål at styrke deres relation til din virksomhed - og dermed øge deres interesse i dine produkter og løsninger.

3. skab et stort og målbart reach med delevenlige film

Den tredje og sidste årsag til at film skaber værdi for B2B-virksomheder er films digitale potentiale. Alle typer af film er stærke aktiver i B2B-virksomheders online tilstedeværelse på hjemmesider og ikke mindst sociale medier.

Med dens inviterende format og evne til at skabe fælles forståelser og følelser er filmen meget delevenlig på sociale medier, fx LinkedIn og Facebook. Det giver B2B-virksomheder en fantastisk mulighed for at skabe et stort og målbart reach, udvikle et unikt kendskab, styrke relationen til målgrupperne og bidrage positivt til deres købsproces. Ja, kort sagt fungerer filmen som et fantastisk element i din virksomheds content marketing-strategi.

Det var vores tre gode grunde til, at B2B-virksomheder skal arbejde med film. Vi håber, at det gjorde dig klogere – og gav dig lyst til at påbegynde arbejdet med film.

Og lige en sidste ting. I udviklingen af succesfulde film er kendskab til og forståelse for modtagerne afgørende: Hvad er de interesserede i? Hvilke behov ønsker de svar på? Hvad er deres udfordringer? Deres målsætninger? Osv.

Hvis ikke du kan besvare spørgsmålene, ender du med at udvikle film, som ikke passer til målgruppens behov. Skønne spildte kræfter. Det er derfor en god ide at arbejde med personaer til at kvalificere din og dine kollegaers målgruppeforståelse. Det kan du lære meget mere om ved at læse vores blodindlæg om personaer.

 

HENT DIT EKSEMPLAR AF PERSONAS-GUIDEN

begynder_guide_inbound_marketing.png

Download guide

HENT GUIDE OM INBOUND MARKETING

Hent Pravdas guide om B2B inbound marketing og få indsigt i, hvordan du udnytter potentialet for inbound leads maskimalt.

HENT GUIDEN

Skribent

Matti LethUdviklingen af en succesfuld strategi for B2B-brands beror i høj grad på den svære oversættelse af tekniske spidsfindigheder til købeklar kundeværdi. Og netop denne proces mestrer Matti med sin kompromisløse nysgerrighed og tekniske fascination – i kombination med stor strategisk forståelse og evne til at producere fængende tekster.